9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCertificatele cu teste COVID-19 negative costă și 300 de euro pe piața...

Certificatele cu teste COVID-19 negative costă și 300 de euro pe piața neagră

Mai multor suspecţi care vindeau false certificate de necontaminare, atât pe aeroporturi în Marea Britanie şi în Franţa, cât şi online sau prin intermediul unor mesagerii pe telefon în Spania şi Olanda, au fost arestați.

Numeroase state membre UE şi alte ţări cer de acum proba faptului că pasagerii nu sunt contaminaţi cu noul coronavirus.

„Dată fiind amploarea mijloacelor tehnologice disponibile, cu imprimante de înaltă calitate şi diverse programe, falsificatorii sunt capabili să producă documente false sau contrafăcute de înaltă calitate”, subliniază Europol.

În urmă cu zece zile, un bărbat suspectat de vânzare de false certificate de necontaminare cu noul coronavirus a fost arestat pe Aeroportul Luton, în Marea Britanie.

La începutul lui noiembrie, poliţia franceză a arestat şapte persoane, în cadrul destructurării unui trafic cu false certificate de teste negative covid-19, cu numele unui laborator real, vândute cu preţuri între 150 şi 300 de euro unor călători pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris.

În Spania, poliţia a arestat un bărbat care vindea – online – false documente de acest fel, cu 40 de euro, iar în Olanda traficanţi făceau acelaşi lucru folosind aplicaţii pe mesagerii de pe telefoane mobile.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă