Cetățenii sectorului 1 au o nouă aplicație pentru semnalarea deșeurilor necontrolate

Cetățenii sectorului 1 au o nouă aplicație pentru semnalarea deșeurilor necontrolate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat o platformă online prin care cetăţenii să semnaleze deşeurile necontrolate la care autoritatea locală nu a ajuns până în prezent.

Ioana Oancea 0 comentarii

„Am lansat o platformă online pentru Sectorul 1 prin care cetăţenii să ne semnaleze locurile cu deşeuri necontrolate la care n-am putut ajunge până acum: https://impreunafacems1luna.ro. Această hartă va fi monitorizată în permanenţă de echipajele care colectează gunoiul şi Poliţia Locală Sector 1. Vă promit că vom face curăţenie în Sectorul 1 aşa cum nu s-a mai făcut niciodată. Şi în primărie şi în afara primăriei", a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Potrivit acesteia, s-a dezlănţuit o campanie mediatică împotriva sa dirijată de "Mafia gunoaielor" pentru că de o lună s-au schimbat regulile în primărie.

„Nu mai curg banii publici cum vor anumite grupuri de interese, se respectă legea, se verifică contractele publice, se fac plângeri la Parchet pentru abuz în serviciu etc. Am convocat astăzi o celulă de criză pentru problema deşeurilor şi mâine avem şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru această situaţie. Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera nici un fel de şantaj, nu vom ceda în faţa campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor. Eu voi sta aici şi voi lupta cu ei. Până la capăt", a adăugat Clotilde Armand.

Duminică, Armand anunța o acţiune "în forţă" de strângere a gunoiului stradal necontrolat din Sectorul 1 împreună cu echipele de la ADP, susţinând că a aşteptat destul să ajungă la o înţelegere legală cu firma de salubrizare Romprest.

Ea intrat în conflict cu Romprest după ce a acuzat că unele contracte au fost „umflate”, iar firma de salubritate a refuzat să mai ridice gunoiul aruncat în spații neamenajate. 

Comentarii

loading...