27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCFR Marfă, sanționată de Garda de Mediu

CFR Marfă, sanționată de Garda de Mediu

Lichidul s-a scurs dintr-un vagon, în gara Siculeni, în urmă cu câteva zile.

De asemenea, Apele Române au dispus şi monitorizarea zilnică a apelor subterane, din zona în care s-a produs poluarea, scrie Agerpres.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita, Balla Izabella, a declarat că urmează să informeze şi Agenţia de Protecţia Mediului, cu privire la “iminenţa producerii unui prejudiciu asupra mediului”.

Totodată, CFR Marfă va fi sancţionată, cu amendă cuprinsă între 50.000-100.000 lei, pentru nerespectarea autorizaţiei de mediu, respectiv pentru că nu a luat măsuri imediate pentru a fi evitată poluarea solului, a apelor de suprafaţă şi a celor subterane.

Potrivit sursei citate, cantitatea de îngrăşământ lichid care s-a scurs în sol din vagonul fisurat a fost de 8.600 de kilograme.

Incidentul s-a petrecut în data de 3 aprilie, când, în cursul dimineţii, autorităţile au fost anunţate că dintr-un vagon aflat într-o garnitură de tren, în gara Siculeni, se scurge îngrăşământ lichid de tip URAN. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, jandarmi, poliţişti şi comisari ai Gărzii de Mediu, în sprijin venind şi specialişti de la ISU Bacău, care dispun de o autospecială destinată intervenţiei în astfel de situaţii.

La câteva ore de la sesizarea problemei, CFR Marfă, prin mijloace specifice, a reuşit să limiteze scurgerile din vagon, iar în cursul serii a efectuat transvazarea substanţei într-un alt vagon venit de la Târgu Mureş, operaţiunea încheindu-se în timpul nopţii de miercuri spre joi.

Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă