Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CFR Marfă, sanționată de Garda de Mediu

CFR Marfă, sanționată de Garda de Mediu

Garda de Mediu Harghita a dispus CFR Marfă monitorizarea solului şi luarea măsurilor de decontaminare, curăţare, remediere sau reconstrucţie ecologică a zonei, în cazul poluării cu îngrăşământ lichid de tip URAN.

Rl online 0 comentarii

Lichidul s-a scurs dintr-un vagon, în gara Siculeni, în urmă cu câteva zile.

De asemenea, Apele Române au dispus şi monitorizarea zilnică a apelor subterane, din zona în care s-a produs poluarea, scrie Agerpres.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita, Balla Izabella, a declarat că urmează să informeze şi Agenţia de Protecţia Mediului, cu privire la "iminenţa producerii unui prejudiciu asupra mediului".

Totodată, CFR Marfă va fi sancţionată, cu amendă cuprinsă între 50.000-100.000 lei, pentru nerespectarea autorizaţiei de mediu, respectiv pentru că nu a luat măsuri imediate pentru a fi evitată poluarea solului, a apelor de suprafaţă şi a celor subterane.

Potrivit sursei citate, cantitatea de îngrăşământ lichid care s-a scurs în sol din vagonul fisurat a fost de 8.600 de kilograme.

Incidentul s-a petrecut în data de 3 aprilie, când, în cursul dimineţii, autorităţile au fost anunţate că dintr-un vagon aflat într-o garnitură de tren, în gara Siculeni, se scurge îngrăşământ lichid de tip URAN. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, jandarmi, poliţişti şi comisari ai Gărzii de Mediu, în sprijin venind şi specialişti de la ISU Bacău, care dispun de o autospecială destinată intervenţiei în astfel de situaţii.

La câteva ore de la sesizarea problemei, CFR Marfă, prin mijloace specifice, a reuşit să limiteze scurgerile din vagon, iar în cursul serii a efectuat transvazarea substanţei într-un alt vagon venit de la Târgu Mureş, operaţiunea încheindu-se în timpul nopţii de miercuri spre joi.

Comentarii

loading...