11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiChirica vrea referendum pentru Unirea cu Basarabia

Chirica vrea referendum pentru Unirea cu Basarabia

Potrivit acestuia, scopul campaniei este activarea spiritului unionist al tuturor românilor.

Mihai Chirica a declarat, pentru Mediafax, că nu crede că acţiunea va avea o finalitate în cursul acestui an, dar ea este importantă în sensul trezirii spiritului naţional românesc.

“Este adevărat că sunt printre primii semnatari, cu toate că a mai fost o campanie pe care am desfăşurat-o de Sărbătorile Iaşiului, dar practic azi am avut lansarea oficială a acestui demers. Nu este o încercare de a formaliza un lucru care pare atât de evident. Basarabia este parte a României şi e o încercare de a lăsa sub forma unui document, marea speranţă a României de a se reîntregi în graniţele ei fireşti naturale. Şi asta trebuie făcută prin legea supremă a acestui stat, care este Constituţia. Nu suntem singurul stat din lume care a făcut acest lucru, motiv pentru care cred că lucrurile bune trebuie preluate şi aduse în atenţia românilor, oricunde se află ei. Momentul acesta nu va putea fi exploatat cum se cuvine, având în vedere că astăzi România este o ţară dezbinată din cauza unei politici susţinute de dezbinare”, a spus edilul.

”Nu se va întâmpla anul acesta, dar noi trebuie să începem pentru tânăra generaţie care nu are voie să uite că Basarabia este teritoriu românesc şi vom face această campanie la nivel naţional pentru a trezi acest spirit în România aşa cum se cuvine”, a spus primarul.

Platforma unionistă care a declanşat acţiunea de strângere a semnăturilor are la dispoziţie 6 luni pentru a strânge minim 500.000 de semnături.

Platforma vrea ca unirea Basarabiei cu România să fie posibilă şi din punct de vedere constituţional. ”Consolidăm voinţa de unire a oamenilor printr-o prevedere explicită în Constituţie, care să garanteze că înfăptuirea actului este doar o problemă de ani”, arată reprezentanţii acesteia.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă