10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiChris Terhes: Pe zi ce trece ies la iveală nepotismele și favoritismele...

Chris Terhes: Pe zi ce trece ies la iveală nepotismele și favoritismele din jurul lui Iohannis

“Pe zi ce trece ies la iveala nepotismele si favoritismele din jurul lui Iohannis, care a numit in functii cheie in parchete procurori care l-au scapat de dosare penale, care la randul lor au intors favoarea pentru rudele celor care i-au ajutat in numire, scrie Terhes pe Facebook.

 

“Sa-i luam doar pe cativa:

1. Proc. Cristian Lazar de la PICCJ

Acesta a lucrat din 2013 pana in 2014 intr-un dosar in care Iohannis era acuzat de conflict de interese. Pe durata acestor ani, proc. Cristian Lazar l-a audiat pe Iohannis de mai multe ori, insa a facut-o in secret. Nu veti gasi nici o stire despre asta in presa.

Am scris eu despre asta pe Facebook, apoi presa l-a intrebat si el a confirmat ca l-a audiat pe Iohannis in repetate randuri in acest dosar.

Pe data de 18 septembrie 2014, cu 2 (doua!!!!) zile inainte ca Iohannis sa-si depuna candidatura pentru prezidentiale, proc. Cristian Lazar i-a dat clasare pentru infractiunea de conflict de interese.

Ce multi nu-si dau seama este ca prin aceasta clasare Iohannis a devenit cu acte in regula sclavul serviciilor.

O clasare poate fi contestata prin plangere in 20 de zile la procurorul ierarhic superior. Oricare dintre cei care au primit ordonanta de clasare o puteau contesta (daca li s-a adus la cunostinta acest lucru, pentru ca din ce am aflat, la unii nu li s-a adus).

Va dati seama ce s-ar fi intamplat daca procurorul ierarhic superior al lui Lazar i-ar fi infirmat solutia de clasare si dispunea in plina campanie electorala continuarea cercetarilor impotriva lui Iohannis?

Iohannis a fost mai prins si tinut legat cu acest dosar decat a fost cu dosarul de incompatibilitate judecat de Stanciu (pe care a rasplatit-o ulterior cu un post de judecator la CCR).

In decembrie 2015 Iohannis l-a numit pe acest procuror Lazar in pozitia de procuror-sef adjunct la PICCJ.

Proc. Cristian Lazar a recunoscut intr-un interviu pentru Sorina Matei ca si-a pus si el in dosar ordonanta de clasare data lui Iohannis.

2. Proc. Augustin Lazar

Deja modul cum acest Lazar a ajuns procuror general e de notorietate si va ramane in analele istoriei.

O grefiera noua i-a facut dosarul, niste functionari de la poarta Ministerului Justitiei i-au corectat “erorile” din dosar, ministra Pruna nu s-a uitat pe dosar si nici nu l-a trimis la Iohannis, care a decis sa-l numeasca pe baza unei adrese, a unui CV si a avizului consultativ al CSM.

Daca decidentii din aceasta procedura nu s-au uitat la dosar, evident ca te intrebi, atunci, pe ce criterii a ales Pruna sa-l propuna pe Augustin Lazar in pozitie de procuror general si pe ce criterii a decis Iohannis sa-l numeasca in acea functie in primavara lui 2016.

Acest Lazar insa nu ramane dator.

In octombrie 2016 procurorul general Augustin Lazar il delega la PICCJ pe procurorul Mihai Pruna direct de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si ii da si o functie de conducere, ca sa ia leafa mai mare, scrie Cotidianul.

Procurorul Mihai Pruna este nimeni altul decat fratele ministrei Raluca Pruna.

Cam acesta e modelul de “integritate” promovat de Ciolos si Pruna.

Mafia siciliana e nimic pe langa acesti impostori care au capusat si capturat statul. Romania nu ar fi ajuns in halul in care e fara ajutorul procurorilor, care au nenorocit oameni nevinovati, ca sa arate rezultate, in timp ce au protejat adevaratii corupti”, își încheie postarea preotul.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă