12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCîmpeanu anunță o modificare importantă pentru elevii claselor terminale

Cîmpeanu anunță o modificare importantă pentru elevii claselor terminale

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că elevii revin la școală în data de 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale, care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Întrebat dacă cei aflați în scenariul roșu revin toți sau doar jumătate, Cîmpeanu a răspuns: „elevii de clasa a 8-a revin la școală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri înainte de examenul de Evaluare Națională, care va începe pe data de 22 iunie. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor”.

Potrivit ministrului, nu se justifică înjumătățirea efectivelor de elevi în clasele terminale, atunci când în condiții similare, respectiv suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a 4-a, de exemplu, pot merge toți la școală.

„Am solicitat eliminarea acestei condiții. De asemenea, am cerut reanalizarea solicitării pe care Ministerul Educației a făcut-o încă din martie pentru a se putea permite prezență fizică în toate școlile speciale. Este vorba despre 185 de școli în care învață 27.750 de elevi”, spune Cîmpeanu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă