Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cinci state membre ale UE au acceptat să primească migranţi de pe vasul Eleonore

Cinci state membre ale UE au acceptat să primească migranţi de pe vasul Eleonore

Cinci state membre ale Uniunii Europene - Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg şi Portugalia - au fost de acord să primească migranţi salvaţi în Marea Mediterană de vasul de caritate Eleonore, aflat sub pavilion german, a anunţat marţi Comisia Europeană, potrivit DPA.

Rl online 0 comentarii

"Suntem recunoscători acestor state membre pentru că, încă o dată, au intervenit şi cooperează pentru găsirea unei soluţii comune pentru persoanele aflate la bord", a spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Tove Ernst.

După ce luni persoanele aflate la bord au debarcat în portul italian Pozzallo din Sicilia, Comisia Europeană va începe acum coordonarea procesului de relocare a lor, a adăugat ea, potrivit Agerpres. 

Nava Eleonore, aflată sub pavilion german, a primit luni permisiunea de a debarca 100 de migranţi în portul Pozzallo din Sicilia, a informat contul de Twitter Seegezwitscher, care furnizează informaţii de la bord.

Vasul intrase ilegal în apele teritoriale italiene, dar a primit în cele din urmă permisiunea poliţiei de frontieră italiene de a acosta.

În Italia sunt în vigoare legi aspre împotriva organizaţiilor care salvează migranţi, fiind prevăzute amenzi de până la un milion de euro pentru încălcarea ordinelor de a nu intra în apele naţionale.

Ministrul de interne Matteo Salvini, care a promovat legile, urmează să îşi piardă postul în câteva zile, când la Roma se va forma un nou guvern. Partidul Democrat, de centru-stânga, care a alcătuit o nouă coaliţie cu Mişcarea 5 Stele, în locul Ligii - formaţiunea de dreapta condusă de Salvini -, a anunţat deja că va relaxa sau chiar va abroga decretele privind migraţia.

Comentarii

loading...