19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCinci străini au încercat să iasă ilegal din România

Cinci străini au încercat să iasă ilegal din România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au identificat în localitatea Oar, la circa 500 metri de granița cu Ungaria, două persoane care se deplasau pe jos, spre frontieră, a informat un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră a României.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, în vârstă de 20, respectiv 31 ani, care solicitaseră azil în România.

Cei doi tunisieni au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare (judeţul Timiş) au observat, în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Cenad, trei persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Ungaria. Cele trei persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 33 si 63 de ani.

Cei trei irakieni au declarat că ar fi vrut să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă