Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cine candidează pentru conducerile Parchetului ICCJ, DNA şi DIICOT

Cine candidează pentru conducerile Parchetului ICCJ, DNA şi DIICOT

Ministerul Justiţiei face publică lista candidaţilor pentru conducerile Parchetului ICCJ, DNA şi DIICOT. Daniel Horodniceanu candidează şi pentru Parchetul ICCJ, şi pentru şefia DIICOT.

Rl online 0 comentarii

Cinci persoane şi-au depus candidatura pentru numirea procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a informat, marţi, Ministerul Justiţiei.

Potrivit sursei citate, aceştia sunt: Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea şi Daniel Horodniceanu.

Pe 2 decembrie, Ministerul Justiţiei anunţa că a declanşat procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.

"Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 2 decembrie - 22 ianuarie 2020, la sediul său din Bucureşti, strada Apolodor, numărul 17, sectorul 5, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţiilor vacante de conducere, respectiv: procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", se preciza în anunţul publicat pagina de internet ministerului.

Conform calendarului, candidaţii şi-au putut depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până pe 23 decembrie inclusiv.

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor au fost afişate la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 decembrie, urmând ca, în perioada 14- 17 ianuarie 2020, candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie 2020.

"Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi", se menţionează în anunţ.

Lista procurorilor care s-au înscris pentru ocuparea funcției de șef al DIICOT

1. Teodor Niță - Admis la interviu 17.01.2020 9.00

2. Ioana Bogdana Albani - Admis la interviu 17.01.2020 10.30

3. Elena- Giorgiana Hosu - Admis la interviu 17.01.2020 13.30

4. Viorel Badea - Admis la interviu 17.01.2020 15.00

5. Daniel Horodniceanu - Admis la interviu 17.01.2020 16.30

 

Comentarii

loading...