9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCine este noul ministru Nelu Tătaru

Cine este noul ministru Nelu Tătaru

Nelu Tătaru este, ca profesie, medic chirurg, dar ascensiunea sa în ierarhia Ministerul Sănătății a fost facilitată și de implicarea lui în politică.

Astfel, Nelu Tătaru a fost preşedinte al PNL Huşi (2011-2012) iar în anul 2012 a fost ales senator PNL de Vaslui.

Ca activitate profesională, Nelu Tătaru a fost, în perioada 1998 – 2000, medic stagiar la Spitalul Judeţean Vaslui, apoi medic rezident la Spitalul de Urgenţă din Iaşi (2000-2006), medic chirurg la Spitalul Municipal Huşi în perioada 2006-2012, director general la Spitalul Municipal Huşi între anii 2007-2009 și manager la Spitalul Municipal Huşi între anii 2009 – 2010.

În Senatul României, ca reprezentant al PNL, Nelu Tătaru a fost membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări (de la 27.06.2016), membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi (de la 22 septembrie 2015), preşedinte al Comisiei pentru regulament (de la 7 septembrie 2015).

Nelu Tătaru a fost și membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova (de la 25 februarie 2013) şi al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen (de la 18 iulie 2013). De asemenea, Nelu Tătaru a fost membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, în perioada 2012 – 2013.

Criza de la spitalul din Suceava

Spitalul Județean din Suceava este locul în care au murit nouă dintre cei 17 pacienți cu coronavirus decedați pe teritoriul României, iar Nelu Tătaru, ca secretar de stat, a fost trimis la Suceava pentru a coordona acțiunile din acest județ.

“Avem o anchetă epidemiologică ce nu a mers pe un traseu privind identificarea anumitor cazuri, a fost un personal medical care a fost contaminat, care a fost tardiv izolat sau identificate târziu contactele primare, a fost un mod greşit de folosire a echipamentelor de protecţie, a fost un management defectuos al crizei, a fost o atitudine a Direcţiei de Sănătate Publică delăsătoare şi toate acestea au dus la situaţia în care ne aflăm”, a explicat Nelu Tătaru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă