13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCirca 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei...

Circa 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei Parascheva

Raclele cu moaştele celor două sfinte sunt depuse într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În prezent la rând se mai află aproximativ 1.600 de credincioşi, majoritatea aşteptând din cursul serii de duminică, zi în care a fost prăznuit hramul Cuvioasei Parascheva. Ei spun că dacă se închină la racla sfintei chiar de ziua acesteia vor avea “spor în casă”, “sănătate” şi “reuşite”.

Pelerinii au primit ceai cald pe parcursul nopţii trecute din partea voluntarilor, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la trei grade Celsius.

De pe 11 octombrie, de când a început oficial pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva în baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane, s-au închinat aproximativ 140.000 de credincioşi din ţară şi străinătate.

Anual, în preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă