Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Circa 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei Parascheva

Circa 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei Parascheva

Câteva mii de pelerini şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni stând la rând şi înfruntând temperaturile scăzute pentru a ajunge să se închine la raclele cu moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Ecaterina.

Rl online 0 comentarii

Raclele cu moaştele celor două sfinte sunt depuse într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În prezent la rând se mai află aproximativ 1.600 de credincioşi, majoritatea aşteptând din cursul serii de duminică, zi în care a fost prăznuit hramul Cuvioasei Parascheva. Ei spun că dacă se închină la racla sfintei chiar de ziua acesteia vor avea "spor în casă", "sănătate" şi "reuşite".

Pelerinii au primit ceai cald pe parcursul nopţii trecute din partea voluntarilor, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la trei grade Celsius.

De pe 11 octombrie, de când a început oficial pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva în baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane, s-au închinat aproximativ 140.000 de credincioşi din ţară şi străinătate.

Anual, în preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară.

Comentarii

loading...