16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCircul investigațiilor de la Caracal continuă: DIICOT vrea expertiză în străinătate, spre...

Circul investigațiilor de la Caracal continuă: DIICOT vrea expertiză în străinătate, spre lauda INML

 

Potrivit surselor, DIICOT va decide în zilele următoare dacă expertiza ADN va fi făcută în străinătate sau la un laborator din ţară, altul decât cel de la INML.

Potrivit unui raport al INML trimis la DIICOT, fragmentele osoase descoperite în zona de lizieră de pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât Alexandra Măceşanu.

INML nu a reuşit însă să stabilească dacă fragmentele osoase găsite la lizieră aparţin Luizei Melencu, aşa cum susţine Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal.

Marţi, DIICOT a transmis că mama Luizei Melencu a refuzat să-i fie prelevate probe biologice pentru efectuarea unei noi expertize genetice, însă procurorii au obţinut mandat de la instanţă pentru această procedură.

Monica Georgeta Melencu susţine că anchetatorii ar vrea să “planteze” noile probe prelevate de la ea în oasele găsite la lizieră, pentru a închide ancheta.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a incinerat corpul. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Potrivit surselor, DIICOT va decide în zilele următoare dacă expertiza ADN va fi făcută în străinătate sau la un laborator din ţară, altul decât cel de la INML. Potrivit unui raport al INML trimis la DIICOT, fragmentele osoase descoperite în zona de lizieră de pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât Alexandra Măceşanu. INML nu a reuşit însă să stabilească dacă fragmentele osoase găsite la lizieră aparţin Luizei Melencu, aşa cum susţine Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal.

Marţi, DIICOT a transmis că mama Luizei Melencu a refuzat să-i fie prelevate probe biologice pentru efectuarea unei noi expertize genetice, însă procurorii au obţinut mandat de la instanţă pentru această procedură. Monica Georgeta Melencu susţine că anchetatorii ar vrea să “planteze” noile probe prelevate de la ea în oasele găsite la lizieră, pentru a închide ancheta.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a incinerat corpul. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă