Florin Cîțu, premierul României, FOTO: Facebook

Florin Cîțu, premierul României, FOTO: Facebook

Cîțu dă asigurări că salariile magistraților vor fi plătite până la finalul anului

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, întrebat fiind despre adresele trimise instanțelor de ministrul Justiției, privind cheltuielile pentru salarii, că bugetul a fost construit astfel încât salariile să poată fi plătite până la sfârșitul anului, fără a fi prevăzute creșteri.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat marți despre adresele trimise instanțelor, în care ministrul Justiției, Stelian Ion, le-a transmis judecătorilor că au cheltuit 25% din creditele bugetare până în martie 2021 şi că instanţele riscă să rămână fără bani în acest an.

„N-are cum să se rămână fără bani de salarii. Bugetul a fost construit ca salariile să poată fi plătite până la sfârșitul anului”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a precizat că bugetul ajunge pentru plata salariilor, dacă acestea nu sunt mărite.

„Dacă în timpul anului există creșteri de cheltuieli salariale peste ceea ce a fost bugetat, cei care le-au făcut trebuie să revină asupra lor să să răspundă să vadă ce s-a întâmplat acolo. Dar, în acest moment, așa cum a fost construit bugetul sunt exact cheltuielile salariale care ajung până la finalul anului pentru toți angajații din sectorul public fără creșteri salariale”, a declarat Florin Cîțu.

Comentarii

loading...