8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiClever Taxi: România riscă intrarea în procedura de infringement

Clever Taxi: România riscă intrarea în procedura de infringement

Comisia Europeană a fost sesizată încă din luna decembrie 2017 cu privire la inițiativa Primăriei de a interzice accesul liber la aplicațiile de tip agregator, se arată într-un comunicat de presă remis RL de compania Clever Taxi.

Compania susține că regulamentul propus de PMB contravine practicilor europene. “În prezent, Comisia Europeana investighează regulamentul care contravine flagrant practicilor europene, precum și modalitatea lipsită de transparență în care a fost adoptat”, se arată în sursa citată.

În cadrul dezbaterilor din ultimele luni, Guvernul prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicațiilor și alte autorități ale statului și-au manifestat susținerea față de activitatea liberă a aplicațiilor de tip agregatoare pe piața de transport public.

“Consiliul Concurenței a declarat de nenumărate ori că existența aplicațiilor contribuie la creșterea gradului de concurență”, spune Clever Taxi.

 

Adoptarea noului regulament afectează peste un milion de bucureșteni

“Pe parcursul acestor luni, zeci de mii de bucureșteni au semnat petiții pentru menținerea în forma actuală a aplicațiilor de tip agregatoare. Adoptarea acestui regulament va afecta peste un milion de bucureșteni, atât consumatori, cât și șoferi de taxi”, consideră compania.

Sprijinul pentru existența acestor aplicații a fost exprimat și de către numeroase asociații profesionale și ONG-uri din industria transportului.

“Regulamentul pe care Primăria Capitalei îl propune nu este susținut de niciuna din părțile direct afectate și contravine legilor naționale și directivelor europene”, se mai arată în comunicat.

Clever Taxi spune că va continua să facă toate demersurile legale necesare la nivel național și european “pentru a apăra un serviciu care realmente a modernizat, revoluționat și aliniat la standardele europene piața de taximetrie din România”, spune compania în finalul comunicatului.

 

Despre Clever Taxi

Clever Taxi a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite plata cursei cash sau cu cardul. Cu 1 milion de utilizatori și peste 20.000 de șoferi înregistrați, Clever Taxi a revoluționat mobilitatea urbană din România. Clever Taxi are peste 50 de angajați și este disponibilă în peste 20 de orașe din România.

Începând cu iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de grupul Intelligent Apps. Grupul a fost înființat în 2009 și este parte din Daimler Mobility Services. Din același grup face parte și mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa), beat (în Grecia, Preu, Chile și Columbia) și Clever Taxi (România). Tot grupul are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, Intelligent Apps fiind una dintre cele mai mari companii de transport din Europa.

Mai multe informații și kitul de presă complet sunt disponibile pe www.clevertaxi.com

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă