Clotilde Armand face plângere penală împotriva Romprest

Clotilde Armand face plângere penală împotriva Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmite că va depune la parchet plângeri penale împotriva societăţii Romprest.

Romania libera 0 comentarii

Ea a acuză firma de salubrizare că aruncă gunoi pe străzile curăţate de altă firmă și spune că va înainta către Ministerul Mediului o plângere pentru ridicarea licenţei, precum şi faptul că a început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare cu firma respectivă.

„Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou şantajul şi de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie şi a decis din nou să lase gunoiul pe stradă. Eu n-am stat să mă milogesc de acest operator să-şi respecte contractul şi am început o acţiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Şi ce credeţi? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-şi respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi. Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem vin alţii şi aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să ameninţe şi muncitorii", a scris edilul, joi, pe Facebook.

Clotilde Armand a menţionat că nu este "deloc impresionată de aceste practici" şi că va depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare.

„Apoi, voi înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicare a licenţei pentru prestatorul şantajist. De asemenea, am început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare cu acesta. Dacă Mafia gunoaielor a ales să ne distrugă acest Crăciun, eu le transmit că au ales foarte prost", a scris primarul Sectorului 1.

Armand și Romprest au intrat în conflict după ce primarul a acuzat facturarea unor servicii inexistente, iar compania – existența unor facturi neplătite de autoritatea locală.

Pe 17 decembrie, Romprest informa că organizează o acţiune de colectare a depozitelor de deşeuri necontrolate de pe domeniul public în Sectorul 1 al Capitalei, după ce a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant.

Comentarii

loading...