Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera Deputaților, amendament la Legea pensiilor

Camera Deputaților, amendament la Legea pensiilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la proiectul legii sistemului unitar de pensii.

George Dumitrescu 0 comentarii

Potrivit amendamentului, în definiţia pensionarului a fost introdusă şi persoana încadrată în grad de handicap grav care a realizat o treime din stagiul complet de cotizare.

Plenul a adoptat pe articole proiectul legii sistemului unitar de pensii şi a admis amendamentul propus de UDMR, care la Comisia pentru muncă a fost iniţial adoptat şi apoi respins.

Amendamentul admis de plen, cu 215 voturi "pentru", prevede că: "Pensionarul este persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege şi a realizat cel puţin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum şi persoanele încadrate în grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare".

În raportul Comisiei de muncă, definiţia calităţii de pensionar era: "Persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege şi a realizat cel puţin stagiu minim de cotizare de 15 ani".

Votul final asupra acestui proiect urmează să fie dat miercuri, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Comentarii

loading...