7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva, un dezastru

CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva, un dezastru

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 milioane lei fără TVA este Asocierea Tehnostrade – Spedition UMB.

”Bretelele rutiere care ar fi permis descărcarea traficului auto de pe lotul 4 se află pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi începută recepţia din cauză că nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice necesare”, arată un comunicat al CNAIR.

Recomandarea ca recepţia să nu fie demarată pe lotul 3 a venit chiar din partea consultantului, care a monitorizat şantierul.

”În această situaţie, antreprenorul spaniol (asocierea Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes) a refuzat propunerea CNAIR de a recepţiona ca obiect separat un sector care asigură accesul la bretelele rutiere de la Nodul Ilia, ceea ce ar fi permis deschiderea circulaţiei între Nodurile Şoimuş şi Ilia”, spun reprezentanţii CNAIR.

De altfel, nu este pentru prima oară când antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj- Deva creează probleme din cauza calităţii slabe a lucrărilor, adaugă ei. 

”Asocierea Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes a fost la un pas de rezilierea contractului în anul 2017 tocmai din cauza faptului că a folosit materiale de slabă calitate şi nu a respectat metodologiile de lucru, situaţie care a dus printre altele la prăbuşirea, încă din faza de şantier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m şi o lăţime de 11 m”, mai spun reprezentanţii CNAIR.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan European (Rin-Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuş unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă