13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCod galben de caniculă în majoritatea regiunilor, marţi

Cod galben de caniculă în majoritatea regiunilor, marţi

Conform prognozei, marţi canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice şi sud-vestice.

Local, în noaptea de marţi spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Pe de altă parte, începând de miercuri, 14 august, ora 9:00, şi până vineri, 16 august, ora 9:00, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului.

Potrivit sursei citate, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp.

ANM precizează că, pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic şi canicula vor persista în sudul, estul şi centrul teritoriului.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă