Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod galben de inundații pe râuri din 13 județe

Cod galben de inundații pe râuri din 13 județe

Hidrologii au emis noi avertizări Cod galben de inundaţii pentru râuri din 13 judeţe din Transilvania şi Moldova, valabile până la miezul nopţii.

Rl online 0 comentarii

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Târnava Mică - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Târnava Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior din judeţele Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba.

Tot până la ora 24:00 se pot produce depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Siret - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Râmnicu Sărat, Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Oancea din judeţul Galaţi; Lăpuş, Someş - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej din judeţele Maramureş, Cluj, Sălaj şi Satu Mare; Jijia - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Dângeni - amonte S.H. Victoria, Bahlui din judeţele Botoşani şi Iaşi, însă fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Drislea, Miletin - bazin superior.

Sub Cod galben de inundaţii se află, până la ora 24:00, râurile bazinul hidrografic Bârlad - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Bârlad din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul Bârlad - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Bârlad - amonte S.H. Tecuci.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele emise.

Comentarii

loading...