Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod galben de inundații, pe râuri din mai multe județe

Cod galben de inundații, pe râuri din mai multe județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis două atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Hunedoara, Bihor, Sălaj şi Cluj, valabile până la ora 24:00.

Rl online 0 comentarii

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Mureş - afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Petriş - aval confluenţă râul Strei, judeţul Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Dobra.

Depăşiri ale Cotelor de atenţie sunt posibile şi pe râurile mici din bazinele hidrografice Barcău - bazin superior şi mijlociu, Crişul Repede - bazin superior şi mijlociu, judeţele Bihor, Sălaj, Cluj.

Comentarii

loading...