14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCod galben de ninsori, pentru 26 de județe

Cod galben de ninsori, pentru 26 de județe

Conform prognozei, în intervalul 25 ianuarie, ora 14:00 – 26 ianuarie, ora 14:00, va fi Cod galben în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, unde se vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor acumula cantităţi de 15 – 25 l/mp şi izolat peste 35 l/mp. În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65 – 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

De asemenea, se va semnala polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei, ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei şi al Munteniei şi intensificări ale vântului.

În regiunile sudice şi sud-estice, temporar, vor fi precipitaţii, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 – 60 km/h şi izolat 70 km/h. Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei. Totodată, în nordul Olteniei şi al Munteniei, cantităţile de apă vor fi în general de 20 – 30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpada.

Pe de altă parte, în intervalul 25 ianuarie, ora 12:00 – 27 ianuarie, ora 6:00, va fi în vigoare o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului şi polei.

Astfel, în perioada menţionată, aria precipitaţiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul ţării. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat şi Crişana, precum şi la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei, iar vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar şi pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionările emise vineri. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă