13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCod galben de ninsori și viscol, pentru mai multe județe. Precipitații, în...

Cod galben de ninsori și viscol, pentru mai multe județe. Precipitații, în toată țara. HARTĂ

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de luni seară de la ora 20.00, până miercuri la ora 10.00, în majoritatea regiunilor, temporar, vor fi precipitaţii şi local se vor acumula cantităţi cuprinse între 10 şi 20 l/mp.

”La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei şi în Maramureş vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă şi se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitaţiile vor fi mixte, iar în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile până marţi seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori”, anunţă ANM.

Potrivit meteorologilor, temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze cuprinse în general între 45 şi 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul şi sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marţi (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

De luni seară, de la ora 20.00, până miercuri dimineaţă la ora 2.00, în 24 de judeţe va fi cod galben.

”În intervalul menţionat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 m, unde temporar rafalele vor depăşi 80…90 km/h şi va fi viscol”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, judeţele vizate sunt Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

 

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă