12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCod galben de precipitații, pentru mai multe județe. HARTĂ

Cod galben de precipitații, pentru mai multe județe. HARTĂ

De asemenea, ANM a prelungit informarea meteo de instabilitate atmosferică accentuată pentru restul ţării până duminică, la ora 10:00.

Sub Cod galben de ploi se vor afla judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman şi Giurgiu, precum şi zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara, unde se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

De asemenea, în intervalul menţionat, potrivit informării meteo, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie şi, izolat, grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

Cele mai citite

Ambasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România dovedește că nu e adevărat, “vom da o dezmințire”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că Ambasada Rusiei ar putea da o dezmințire cu privire la ceea ce afirmase în chestiunea Tezaurului...

Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară

Ca să-ți pregătești vehiculul de drum în momentul în care vine primăvara, este important să verifici dacă este încă în stare bună după ce...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE şi în luna februarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă