14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCod portocaliu de furtuni puternice în 30 de judeţe

Cod portocaliu de furtuni puternice în 30 de judeţe

Codul galben, valabil pentru întreaga ţară, a fost prelungit până luni.

Potrivigt meteorologilor, de vineri până sâmbătă la ora 10.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Va fi cod portocaliu, în intervalul 19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nordul Munteniei, precum şi în zonele montane.

”În după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) şi în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nordul Munteniei, precum şi în zonele montane, vor fi intervale cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse, 50…80 l/mp. Vor fi şi vijelii, descărcări electrice şi grindină”, au mai transmis meteorologii.

Aceştia anunţă, de asemenea, că în perioada 20 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Meteorologii precizează că gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima parte a săptămânii viitoare, spune News.ro.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă