19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCod portocaliu și Cod galben de ploi, în majoritatea țării. HARTĂ

Cod portocaliu și Cod galben de ploi, în majoritatea țării. HARTĂ

ANM a mai emis și o informare de vreme rea, ce vizează întreaga ţară până duminică seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00, va fi Cod portocaliu de ploi abundente în judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova şi în zona de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Covasna. În aceste zone se vor acumula cantităţi de apă de 40 – 50 l/mp şi, izolat, 60 – 80 l/mp.

De asemenea, ploi abundente vor fi pe spaţii mici şi în celelalte judeţe din Muntenia şi Moldova.

În acelaşi timp, va fi vigoare o atenţionare Cod galben de ploi abundente, în acelaşi interval de timp, în Muntenia, Moldova, Oltenia şi în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei. Va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Judeţele vizate de Codul galben sunt Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, precum şi Municipiul Bucureşti.

Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe alocuri şi în celelalte regiuni, iar vremea se va menţine în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Conform ANM, în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 22:00, îşi va produce efectele o informare de vreme instabilă în majoritatea regiunilor. Astfel, în sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 – 50 l/mp.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă