14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCod portocaliu și Cod galben de vânt puternic, în 27 de județe

Cod portocaliu și Cod galben de vânt puternic, în 27 de județe

De asemenea, a fost emisă şi o atenţionare Cod galben pentru restul ţării, valabilă de duminică, ora 18:00, până luni la ora 18:00, în restul ţării.

Potrivit meteorologilor, primul Cod galben vizează zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş Severin, Timiş, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj şi Satu Mare.

În intervalul menţionat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 metri rafalele vor atinge 80-90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge viscolit.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, vor fi şi în nord-vestul ţării, precizează ANM.

Începând de duminică, ora 20:00, până luni la ora 18:00, în aceste zone Codul galben se va transforma în Cod portocaliu, conform căruia vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110- 130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpaţii Orientali, apoi şi în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1.600 de metri.

Începând de duminică, ora 18:00, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureş şi nordul Crişanei viteza vântului va atinge 65-80 km/h şi pe arii restrânse 85-90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55-70 km/h.

Vor fi precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ în regiunile nordice şi centrale, unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă