Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod roșu de contaminare cu pestă porcină africană în România

Cod roșu de contaminare cu pestă porcină africană în România

Judeţul Giurgiu se află sub cod roşu de atenţionare privind posibilitatea apariţiei pestei porcine africane.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Autorităţile au luat o serie de măsuri de prevenire, conform directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu, Liviu Florescu. "Judeţul Giurgiu se află sub cod roşu de atenţionare privind posibilitatea apariţiei pestei porcine africane, deoarece doar judeţul Călăraşi ne mai desparte de judeţele Ialomiţa şi Constanţa, unde au fost depistate cazuri de îmbolnăviri cu virusul PPA şi de aceea am luat măsuri specifice. În judeţul Giurgiu nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu PPA, dar am organizat şi vom desfăşura în această săptămână şedinţe de informare cu şefii serviciilor deconcentrate şi cu primarii din judeţ, avem în stoc soluţii dezinfectante, cizme de cauciuc, atomizoare pentru dezinfecţie", a precizat Liviu Florescu, citat de Agerpres. Acesta a subliniat că, potrivit recomandărilor ANSVA, medicii veterinari din judeţ efectuează acţiuni de verificare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, în vederea prevenirii introducerii în România a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul PPA.

"Partea bulgară a organizat filtre de dezinfecţie la intrarea şi la ieşirea din ţară, iar în judeţul Giurgiu, judeţ de frontieră, medicii veterinari giurgiuveni sunt vigilenţi şi efectuează controale în Punctul de Trecere a Frontierei la toate transporturile de animale vii, deoarece în Bulgaria, la graniţa cu Turcia a apărut şi pesta micilor rumegătoare", a mai spus directorul DSV Giurgiu. 

Comentarii

loading...