10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiComisia Europeană a sancționat, cu sume record, opt bănci pentru manipularea EURIBOR

Comisia Europeană a sancționat, cu sume record, opt bănci pentru manipularea EURIBOR

“Cea mai dură sancţiune vizează banca germană Deutsche Bank, amendată cu un total de 725,3 milioane euro – 445,8 milioane euro pentru manipularea dobânzilor la euro, respectiv 259,5 milioane euro pentru neregulile constatate în zona dobânzilor la yeni japonezi, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Comisia Europeană.

Banca franceză Societe Generale a fost amendată cu 445,8 milioane euro pentru participarea la activităţi de tip cartel în zona derivatelor financiare pe dobânzile interbancare la euro.

Grupul britanic Royal Bank of Scotland, controlat de stat, a fost sancţionat cu un total de 391 milioane euro, din care 131 milioane euro pentru nereguli în zona pieţei euro, respectiv 260 milioane euro pentru influenţarea dobânzilor la yeni.

Băncile americane JPMorgan Chase şi Citigroup au de plătit amenzi de 79,9 milioane euro, respectiv 70 milioane euro pentru manipularea dobânzilor la yeni.

Casa de brokeraj RP Martin, cu sediul la Londra şi birouri în principalele capitale financiare ale lumii, a fost amendată de CE cu 247.000 euro pentru participarea la manipularea dobânzilor la yen”, scrie Ziarul Financiar.

“Banca britanică Barclays a fost de asemenea implicată în cartelul care a vizat manipularea dobânzilor la euro, însă nu a fost amendată deoarece a dezvăluit neregulile către CE. Amenzile dispuse împotriva Deutsche Bank, RBS şi Societe Generale au fost reduse datorită cooperării băncilor cu anchetatorii, pe lângă scăderea de 10% obţinută prin înţelegerea cu CE”, mai arată sursa citată.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă