15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiComisia Europeană urmărește îndeaproape discuția despre OUG privind contestația în anulare

Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuția despre OUG privind contestația în anulare

“Comisia urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curţii Constituţionale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare (MCV). Mai general vorbind, doresc să vă amintesc faptul că preşedintele (Comisiei Europene Jean-Claude) Juncker a fost cât se poate de clar în problema unei posibile amnistii în cursul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum Comisia a mai spus în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice noi paşi înapoi”, a declarat oficialul european, citat de Agerpres.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a scris luni pe contul său de Twitter că “poporul român merită un stat de drept”, ca reacţie la anunţul făcut de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader.

“Incredibile ştiri!! Poporul român merită un stat de drept”, a scris Katainen, comisar european responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate.

Oficialul european a distribuit în postarea sa o ştire a agenţiei de presă AP care anunţa că ministrul român al Justiţiei “a pregătit o ordonanţă de urgenţă care ar putea invalida sute de cazuri de corupţie în care au fost implicaţi cei mai înalţi oficiali români”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri “nelegal constituite” şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă