Concluzii în cazul crimei de la Onești: Poliția avea cheile apartamentuluit dar nu le-a folosit

Concluzii în cazul crimei de la Onești: Poliția avea cheile apartamentuluit dar nu le-a folosit

Șefii Poliției Române au prezentat primele concluzii are raportului de control efectuat după intervenția eșuată a forțelor de ordine în cazul luării de ostatici de la Onești.

Romania libera 0 comentarii

Printre detaliile uluitoare se remarcă faptul că poliţiştii au luat în derâdere criza ostaticilor și că ei aveau cheia apartamentului, dar nici măcar nu au încercat să o folosească.

Polițiștii aveau obligația să țină pornite acele body-cam-uri (camere video) de la începutul intervenției și până la finalul ei, însă, potrivit informațiilor Digi24, nu au făcut acest lucru, le-au mai oprit din când în când, atunci când au vrut.

Dar totuși nu le-au oprit atunci când au purtat un dialog aproape absurd cu agresorul. Unul dintre polițiști, care era în fața blocului, îi spune acestuia: „Deschide, bă, ușa, să intrăm!”, iar agresorul îl întreabă de la balcon: „Cine ești tu, mă?”. Replica polițistului: „Sunt și eu, pe aici”. În acel moment, polițiștii care asistau la acel moment au râs toți și au continuat să ia în derâdere revendicările pe care le avea bărbatul din apartament.

Trecutul agresiv al bărbatului și cele patru dosare pentru violență au fost ignorate de oficiali.

Eduard Mirițescu, Inspector General al Poliției Române a declarat în cadrul unei conferințe de presă: „Doresc să adresez condoleanțe familiilor îndurerate și să cer scuze public în numele Poliției Române pentru modul de gestionare a evenimentului de către polițiștii implicați. Cu siguranță nu-i mai putem aduce înapoi pe cei doi oameni. Important este să clarificăm ce s-a întâmplat acolo și să luăm măsurile necesare, astfel încât acest tip de deznodământ să nu se mai înregistreze pe viitor".

Comentarii

loading...