11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiConsilierii generali decid situația companiilor municipale. PSD boicotează ședința

Consilierii generali decid situația companiilor municipale. PSD boicotează ședința

După criticile primite în legătură cu înființarea comisiei, Dan a venit cu precizări.

„Am promis și vom desființa companiile municipale înființate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desființare are mai multe etape. În ultima ședință de Consiliu General am schimbat componența adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administrație, iar noile consilii de administrație, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desființarea companiilor,” a explicat Dan, pe Facebook.

El a adăugat că Primăria a început să întrerupă contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuiască cu contracte prin achiziții publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. „Rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate și acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele. Există câteva nuclee care funcționează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menținute ca atare”, a spus edilul.

Pe ordinea de zi a ședinței de luni se află desemnarea de noi membri în AGA Termoenergetica, STB, Compania Municipala Cimitire Bucuresti S.A. și la Compania Municipală Medicală București S.A.

La rândul său, liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, anunţă că social democraţii nu vor participa la şedinţa de luni seara, din cauză că nu le este permisă prezenţa fizică în sală pe întreg parcursul dezbaterii.

„Grupul consilierilor generali PSD nu va lua parte la şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti convocată astăzi la ora 19.00. Am luat această decizie în urma abuzului primarului general, care interzice intrarea în sala de şedinţă a consilierilor generali. Am luat cunoştinţă cu stupoare şi indignare de solicitarea adresată de primarul general directorului general al Poliţiei Locale, prin care i se cere explicit acestuia să împiedice intrarea în sala de consiliu chiar a consilierilor generali. În dispreţ total faţă de ceea ce înseamnă şedinţa de Consiliul General, primarul general îl roagă pe şeful Poliţiei locale să ‘dispună toate măsurile necesare astfel încât accesul consilierilor generali în cadrul sălii de şedinţă să se realizeze doar în momentul în care aceştia sunt chemaţi de către secretarul general/preşedintele de şedinţă, în funcţie de punctele dezbătute pe ordinea de zi, respectiv accesul unui singur consilier general'”, scrie Bădulescu, pe Facebook.

Acesta menţionează că sala de şedinţe a Consiliului General este “suficient de mare” pentru a permite distanţarea fizică a unui grup restrâns dintre consilierii generali, respectându-se astfel măsurile de igienă sanitară.

„Am luat legătura cu şeful Poliţiei locale, Daniel Răşică, de la care am aflat faptul ca acesta este abilitat să aplice forţa fizică în cazul în care consilierii generali nu se supun acestei solicitări. În acest caz, grupul consilierilor generali PSD nu se va prezenta la şedinţa de Consiliu General de astăzi”, a menţionat el.

Bădulescu a ataşat adresa transmisă de către primarul general, Nicuşor Dan, directorului general al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Daniel Răşică.

„Prin prezenta, având în vedere Dispoziţie nr. 1554/22.12.2020 privind convocarea CGMB în şedinţa ordinară din data de 28.12.2020, ora 19.00 vă rog să dispuneţi toate măsurile necesare astfel încât accesul consilierilor generali în cadrul sălii de şedinţă a CGMB să se realizeze doar în momentul în care aceştia sunt chemaţi de către secretarul general al Municipiului Bucureşti/preşedintele de şedinţă, în funcţie de punctele dezbătute pe ordinea de zi, respectiv accesul a câte unui singur consilier general”, se arată în document.

Primarul general menţionează că solicitarea are la bază situaţia creată de răspândirea COVID-19.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă