22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiConsiliul Concurenţei a amendat Westgate România cu 50.000 euro

Consiliul Concurenţei a amendat Westgate România cu 50.000 euro

”În cadrul analizei tranzacţiei prin care Westgate a preluat dreptul de utilizare a mărcilor Stanleybet şi a domeniilor www.stanleysport.ro şi www.stanleybet.ro, aparţinând Stanley International Betting Limited, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost deja pusă în aplicare. Practic, înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, Westgate a deschis şi a închis puncte de lucru, a instalat/retras terminale, a modificat Regulamentul de funcţionare a jocului pentru pariuri în cotă fixă”, a anunţat joi Consiliul Concurenţei.

Westgate a recunoscut încălcarea legii şi, ca urmare, a beneficiat de reducerea corespunzătoare a amenzii.

Westgate activează pe piaţa jocurilor de noroc, activitatea principală fiind cea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.

Această piaţă include atât exploatarea terminalelor de joc de tip slot-machine, cât şi exploatarea terminalelor de joc utilizate în cadrul programului video-loterie. Ulterior finalizării tranzacţiei descrisă anterior, Westgate a început să presteze activitate şi pe piaţa pariurilor tradiţionale, respectiv pe piaţa pariurilor online.

Orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane euro, trebuie notificată autoritatea de concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare, potrivit instituţiei.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Astfel, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vânzarea activelor, restructurarea companiei etc., înainte ca autoritatea să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă