13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiConsiliul Concurenţei a sancţionat şase firme cu aproape 2 milioane de euro

Consiliul Concurenţei a sancţionat şase firme cu aproape 2 milioane de euro

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei declanşate la sfârşitul anului 2015, în urma plângerii depuse de compania Ancom 96, potrivit autorităţii.

Consiliul Concurenţei a constatat că producătorul Japan Radio şi distribuitorii săi Alphatron Marine (reprezentantul Japan Radio în Europa), Navtron, Polar Denizcilikve Deniz Malzemeleri, Alhoutyam şi Space Electronics s-au înţeles să elimine compania Ancom 96 de la licitaţia organizată, în 2015, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Licitaţia a fost organizată pentru achiziţia de servicii de mentenanţă pentru echipamentul Voyage Data Recorder JCY-1850 pe teritoriul României.

”Nefiind distribuitor autorizat pentru Japan Radio, Ancom 96 a subcontractat un distribuitor, care, însă, a renunţat la contract în urma presiunilor exercitate de producător. Japan Radio a impus şi celorlalţi distribuitori să nu accepte subcontractarea pentru a nu concura cu Navtron, participant la licitaţie şi distribuitor al produselor Japan Radio pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

Astfel, Ancom 96 a fost eliminat de la licitaţia organizată de IGPF, potrivit Consiliului Concurenţei. Cea mai mare amendă a primit-o Japan Radio, 7,73 milioane de lei (1,64 milioane euro).

”Japan Radio şi Alphatron Marine au aplicat la procedura de clemenţă, oferind o serie de documente şi informaţii Autorităţii de concurenţă, beneficiind astfel de reduceri ale amenzilor între 30% şi 40%”, se arată în comunicat.

De asemenea, Japan Radio, Navtron, Alphatron Marine, Alhoutyam şi Space Electronics au recunoscut săvârşirea faptei anticoncurenţiale şi, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor între 15% şi 30%, potrivit autorităţii.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă