21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiConsiliul General al Capitalei ia din nou în discuție proiectul de cedare...

Consiliul General al Capitalei ia din nou în discuție proiectul de cedare a Satului Francez

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) se întrunește, joi, de la ora 11, cu 53 de proiecte de hotărâri incluse pe ordinea de zi.

Unul dintre aceste proiecte, susținut inclusiv de primarul general, Gabriela Firea, ar urma să aprobe cedarea către un om de afaceri, sub formă de “dare în plată”, a unei părţi din Satul Francez.

Proiectul se află pentru a cincea oară pe ordinea de zi a unei ședințe a CGMB.

Prin acest act normativ, Primăria Capitalei ar încerca să îi cedeze omului de afaceri Costică Costanda și soției acestuia un teren cu suprafața de 15.000 metri pătrați în Satul Francez, cu tot cu construcţiile de pe acesta.

Cedarea terenului ar fi urmat să stingă o datorie de 115 milioane de euro pe care Municipalitatea Capitalei este obligată s-o plătească familiei Costanda, ca urmare a unei sentințe definitive pronunțată de ICCJ la data de 4 iunie 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă