Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constanţa: Repetiţie generală pentru parada de Ziua Marinei Române

Constanţa: Repetiţie generală pentru parada de Ziua Marinei Române

Câteva mii de militari, zeci de nave, ambarcaţiuni şi aparate de zbor ale Marinei Militare şi Forţelor Aeriene Române au participat luni, la repetiţia generală pentru Ziua Marinei Române, organizată de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN), la Constanța.

Rl online 0 comentarii

Potrivit purtătorului de cuvânt al SMFN, Corneliu Pavel, anul acesta, festivităţile dedicate Zilei Marinei Române vor fi organizate simultan miercuri, începând cu ora 10,00, la Constanţa, Mangalia, Tulcea, Bucureşti, iar la Galaţi, de la ora 18,30.

"La Exerciţiul demonstrativ, organizat de Forţele Navale Române pentru a celebra public Ziua Marinei Române, anul acesta participă peste 40 de nave şi ambarcaţiuni, 15 aparate de zbor, de la bordul fregatelor şi de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, atât din structura Forţelor Aeriene Române. cât şi ale partenerilor britanici şi americani şi peste 3.000 de militari. De asemenea, anul acesta, în premieră, la defilarea Gărzii de Onoare, de pe faleză, vor participa şi plutoane de militari americani, britanici, italieni şi ucraineni, iar pe mare vor evolua, de asemenea, câte o navă militară americană şi ucraineană şi velierul italian Palinuro al Şcolii de Maiştri de Marină din Taranto", a declarat Corneliu Pavel.

După încheierea ceremoniilor şi exerciţiilor demonstrative pe apă, în aer şi pe ţărm, dedicate Zilei Marinei Române, festivităţile vor continua şi în a doua parte a zilei, între orele 13,00-15,00, în Portul Tomis din Constanţa, unde marinarii militari vor organiza jocuri şi concursuri tradiţionale marinăreşti.

Ziua se va încheia cu tradiţionalul concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale, pe faleza din Constanţa, începând cu ora 20,00 şi retragerea cu torţe a marinarilor militari în intervalul orar 21,00-23,00, la Constanţa şi Mangalia.

Comentarii

loading...