15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiConstanţa: Străzi inundate în urma unei ploi torenţiale și copaci doborâţi de...

Constanţa: Străzi inundate în urma unei ploi torenţiale și copaci doborâţi de vânt

Potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome de Apă Judeţeană Constanţa, ploile abundente de vineri, însoţite de căderi de grindină şi vânt puternic, au condus la acumularea unor cantităţi însemnate de apă pe străzile din municipiul şi din judeţul Constanţa, depăşind cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

Astfel, la dispeceratul RAJA au fost primite până în jurul orei 14.00, 30 de reclamaţii, cele mai multe venind din  municipiul Constanţa, din zonele Coiciu, Faleză Nord, I.C.  Brătianu, cartierul Palazu Mare, staţiunea Mamaia şi din oraşul Ovidiu, zona Cişmelei. 

“În prezent sunt constituite 16 echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanţa, respectiv 18 echipe pentru restul judeţului, dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere, care acţionează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societăţii, dar şi pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundaţii: Dacia, Delfinariu, Bd. Ferdinand, Aurel Vlaicu, asigurând permanenţa în toată această perioadă”, au precizat reprezentanţii RAJA.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pentru scoaterea apei dintr-o grădiniţă din municipiul Constanţa, la faţa locului deplasându-se trei subofiţeri cu o motopompă.

Totodată, cinci copaci au fost dărâmaţi de vânt, unul dintre aceştia câzând pe o conductă de gaze, autorităţile intervenind pentru îndepărtarea acestora.

Judeţul Constanţa este, vineri, sub avertizare cod portocaliu de furtună. 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă