21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiConstantin Axinia este noul director al CFR

Constantin Axinia este noul director al CFR

Potrivit unui comunicat al companiei, Constantin Axinia, de profesie inginer şi cu o experienţă de 35 de ani în domeniul feroviar, va coordona activitatea CNCF CFR SA, compania naţională care administrează şi gestionează infrastructura feroviară publică, citează Agerpres.

Constantin Axinia a ocupat până în prezent funcţia de director regional al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Iaşi.

Axinia îl înlocuieşte pe Costin Mihalache, care, la mai puţin de o lună după accederea sa în fruntea companiei, a fost numit în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii domnul Costin Mihalache se numeşte în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru”, prevede decizia premierului publicată în Monitorul Oficial pe 1 martie.

În luna februarie, Costin Mihalache l-a înlocuit pe Ion Gavrilă, al cărui mandat a expirat, la conducerea administratorului naţional al reţelei de infrastructură feroviară.

De asemenea, aceleaşi surse au afirmat că la conducerea companiei CFR Călători ar fi fost numit Valentin Dorobanţu, cel care a fost anterior director general adjunct Investiţii în cadrul companiei CFR SA, în locul lui Victor Alexandru.

Dorobanţu a ocupat anterior funcţia de preşedinte al Organizaţiei Patronale a Societăţilor Feroviare Private din România.

Valentin Dorobanţu a mai fost director general al companiei CFR Călători în perioada în care Ministerul Transporturilor era condus de liberalul Relu Fenechiu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă