15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiContractul pentru modernizarea sectorului cuprins între A1 şi DN 7 al Centurii...

Contractul pentru modernizarea sectorului cuprins între A1 şi DN 7 al Centurii București, reziliat

Lucrările ar fi trebuit să fie gata în august 2014.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC & SC Maxidesign SRL a abandonat practic şantierul deschis încă din mai 2013, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAIR.

“După mai multe întârzieri imputabile antreprenorului, progresul fizic în şantier a ajuns la 86,5 % în luna noiembrie a anului trecut, însă de atunci acesta nu a mai derulat nici o activitate. În plus s-a observant că lucrările efectuate în anii anteriori au început să se degradeze. CNAIR S.A. i-a transmis antreprenorului nu mai puţin de 5 notificări, prin care a cerut acestuia să finalizeze lucrarile restante”, scrie în comunicat.

Pentru a urgenta finalizarea proiectului, CNAIR s-a ocupat inclusiv de întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii suprafeţelor de teren afectate de lucrări, deşi această obligaţie revenea antreprenorului, conform contractului.

După finalizarea procedurilor de reziliere, se va decide modalitatea de continuare a lucrărilor restante, mai spun reprezentaţii CNAIR.

“Ca urmare a rezilierii contractului, antreprenorului (asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC & SC Maxidesign SRL) i se vor percepe penalităţi de întârziere, i se va reţine garanţia de bună execuţie, în cuantum de 10% din valoarea contractului şi i se va emite un certificat negativ, care nu îi va mai permite să mai participe la licitaţii publice în România sau în alt stat membru al Uniunii Europene, timp de 3 ani”, precizează CNAIR.

Contractul pentru construcţia sectorului Centurii Bucureşti cuprins între A1 şi DN 7 a fost semnat în luna noiembrie 2011, între CNAIR S.A şi asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC & SC Maxidesign SRL, iar lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din august 2014.

Proiectul, cofinanţat din fonduri europene nerambursabile, are o lungime totală de 8,750 km, presupune configurarea la 4 benzi a acestui sector de drum naţional, reabilitarea a două poduri şi pasaje şi construcţia a patru poduri şi pasaje noi.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă