Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Contre între ministerul Justiţiei şi sindicatele din penitenciare

Contre între ministerul Justiţiei şi sindicatele din penitenciare

Ministerul Justiţiei transmite că sindicatele din penitenciare nu au prezentat o hotărâre definitivă privind schimbările din conducerea acestei organizaţii până la momentul întrevederii din data de 24 mai. Federaţia îl acuză pe Toader de dezinformare.

Iulian Budușan 0 comentarii

Ministerul Justiţiei precizează, înn contextul acuzaţiilor aduse de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) lui Tudorel Toader, că, în contextul în care periodic sunt organizate întâlniri cu organizaţii sindicale, ministrul Justiţei a ridicat problema referitoare la admiterea de către instanta de judecată competentă a modificărilor operate în structura organelor de conducere şi, corelativ, înscrierea menţiunilor necesare în Registrul special al federaţiilor şi confederaţiilor sindicale ţinut de către Tribunalul Bucureşti.

Astfel, transmite instituţia condusă de Tudorel Toader, până pe 24 mai, nu a fost prezentată o hotărâre definitivă de admitere a cererii de înregistrare a schimbărilor din conducerea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSNAP), şi cu atât mai puţin, un certificat de înscriere a acestor modificări, pentru a se atesta calitatea de reprezentant al federaţiei.

"În cazul federaţiilor sindicale, legea impune efectuarea anumitor înregistrări, fiind aplicabile prevederile art.42 - 50 din Legea dialogului social nr. 62/2011, aplicabile şi în cazul unor modificări ulterioare ale statutului, respectiv schimbările din compunerea organului executiv de conducere. În esenţă, împuternicitul special al federaţiei are obligaţia să depună la tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are sediul aceasta o cerere pentru înregistrarea schimbării în componenţa organului executiv de conducere, hotărârea putând fi atacată cu apel. Tribunalul este obligat să ţină un registru special al federaţiilor, confederaţiilor sindicale şi uniunilor sindicale teritoriale ale acestora, în care vor fi înscrise inclusiv modificările din statut, ori, după caz schimbările din compunerea organului executiv de conducere al organizaţiei sindicale. Înscrierea în registrul special se face din oficiu, în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii, iar certificatul de înscriere a modificărilor este comunicat federaţiei în termen de 5 zile de la înscriere. Până la rămânerea definitivă a hotărâri de admitere a cererii de înregistrare a modificărilor, acestea nu sunt validate, iar în lipsa hotărârii definitive, nu poate fi efectuată înscrierea modificărilor privind organele de conducere ale federaţiei şi emis certificatul de înscriere", mai arată ministerul Justiţiei.

Comentarii

loading...