7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiControale și amenzi uriașe zona staţiunilor turistice Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă

Controale și amenzi uriașe zona staţiunilor turistice Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă

Autoritățile din Sibiu au aplicat amenzi în valoare totală de 39.400 lei pentru încălcarea normelor sanitare şi a celor privind raporturile de muncă şi a protecţiei populaţiei împotriva activităţilor ilicite.

Controalele s-au desfășurat în zona staţiunilor turistice Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, la 26 de operatori economici.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu transmis, sâmbătă, AGERPRES, controalele efectuate vineri au vizat activităţile de comerţ desfăşurate de către agenţii economici şi combaterea evaziunii fiscale.

În cadrul verificărilor, la care au participat inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, Inspectoratului Teritorial Muncă şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu, a fost constatată o infracţiune la Legea nr. 84/1998 privind protejarea mărcilor şi a indicaţiilor geografice, respectiv punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Bunurile care fac obiectul acestei infracţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În acest context, poliţiştii recomandă cetăţenilor să facă cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi a celor din carne, să se asigure că produsele sunt avizate sanitar – veterinar, sunt însoţite de etichetări şi inscripţionări corespunzătoare legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea şi să verifice aspectul alimentelor cumpărate (culoare, miros).

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă