14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiControverse privind o vizita Papei în România

Controverse privind o vizita Papei în România

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, Francisc Doboş, a declarat, pentru News.ro, că se lucrează pentru pregătirea vizitei, dar data acesteia nu fusese stabilită.

”Ceea ce noi ştim la momentul acesta este că va fi o vizită în România. Ştim că vizita era plănuită pentru luna mai, dar, având în vedere Summitul din 9 mai, administraţia guvernamentală şi prezidenţială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat”, a declarat, vineri, PS Florentin Crihălmeanu, întrebat despre vizita Papei Francisc în România.

Potrivit acestuia, data vizitei urmează să fie stabilită ”până la sfârşitul lunii acesteia”. 

”Urmează Nunţiatura Apostolică să ne informeze cum s-a restabilit vizita Pontifului roman. Ceea ştim este că nu va fi numai la Bucureşti, va fi şi în alte oraşe”, a mai spus PS Florentin Crihălmeanu.

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, Francisc Doboş, a declarat, pentru News.ro, că nu are informaţii că vizita Papei în ţara noastră s-ar fi amânat, precizând că se lucrează la aceasta.

“Se lucrează la această vizită. Chiar m-am auzit ieri cu Nunţiul Apostolic, cu Ambasadorul Sfântului Scaun şi lucrăm la aşa ceva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice.

Francisc Doboş a menţionat că perioada în care Sfântul Părinte va sosi în România anul viitor nu fusese stabilită.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în luna mai, după ce a fost primită în audienţă de către Papa Francisc că acesta va vizita România în anul 2019, chiar în prima parte a anului.

“Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României”, a scris atunci, pe pagina sa de Facebook, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş.
În martie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis anunţa, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut “foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră.

Tot în martie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu profesorul Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, cu care a discutat şi “despre vizita în România, anul viitor (2018 – n.r.), a Suveranului Pontif Papa Francisc”. Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, Francisc Doboş, declara atunci, pentru News.ro, că Arhidieceza nu are nicio confirmare legată de o vizită în România a Papei Francisc, nici de la Sfântul Scaun şi nici de la Nunţiul Apostolic din Capitală.

Episcopii catolici au decis la Conferinţa de la Oradea din 26-28 septembrie 2016 să îl invite pe Papa Francisc să facă o vizită în România.

Papa Francisc ar fi al doilea papă care vizitează România după ce în mai 1999 ţara noastră a fost vizitată de către Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizită a Papei într-o ţară majoritar ortodoxă şi prima vizită a unui suveran pontif în România.

 

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă