21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCoronavirus. CJ Tulcea a cumpărat 35.000 de măşti medicale pentru un oraş...

Coronavirus. CJ Tulcea a cumpărat 35.000 de măşti medicale pentru un oraş din China

Consiliul Judeţean Tulcea a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că în urma încheierii acordului de parteneriat cu Crucea Roşie Română, Filiala Tulcea, prin care s-au alocat 200.000 de lei din bugetul Judeţului Tulcea, s-a reuşit achiziţionarea a peste 35.000 de măşti medicale, destinate protecţiei împotriva infecţiei cu coranavirus pentru populaţia din Suzhou.

Sursa citată menţionează că parteneriatul a fost aprobat prin hotărâre de Consiliul Judeţean, după ce municipalitatea Suzhou, cu care judeţul Tulcea are o relaţie de înfrăţire de mai bine de două decenii, a comunicat că activitatea economică şi administrativă a fost paralizată din cauza apariţiei cazurilor de infectare cu coronavirus, iar la nivel local este o adevărată penurie de măşti medicale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a afirmat că îşi doreşte ca Suzhou să fie cât mai puţin afectată de problema cu care se confruntă China.

“Deşi Tulcea şi Suzhou sunt separate de o distanţă considerabilă, suntem alături de fraţii noştri chinezi şi ne exprimăm speranţa că municipalitatea soră va fi cât mai puţin afectată de problema medicală cu care se confruntă Republica Populară Chineză.

Având în vedere înalta calitate a serviciilor medicale furnizate în unităţile spitaliceşti din Suzhou, precum şi modul exemplar în care comunitatea chineză se mobilizează în situaţii critice, suntem convinşi că prin efortul conjugat al populaţiei şi autorităţilor publice, efectele negative vor fi limitate, până la dispariţia situaţiei de urgenţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, conform News.ro.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă