Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Corupție la DNA, justiție politică și închisori inumane, imaginea României în presa americană

Corupție la DNA, justiție politică și închisori inumane, imaginea României în presa americană

Corupția de la conducerea DNA, dosarele fabricate și condițiile inumane din închisori formează imaginea României într-o analiză publicată de The Washington Times.

George Dumitrescu 0 comentarii

Jurnaliștii au realizat o analiză, o paralelă între protestele din ultimul an și jumătate din țara noastră, împotriva modificării legislației, și scandalurile de la nivelul conducerii DNA, în mandatul Codruței Kovesi.

Presa din Washington amintește de înregistrările cu fostul procuror șef, când comanda fabricarea de dovezi împotriva lui Sebastian Ghiță.

De asemenea, jurnaliștii americani citează un raport european ce prezintă condițiile “inumane” din închisorile românești. The Washington Times amintește despre cazul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat în închisoare, jurnaliștii menționând suspiciunea de răzbunare politică, în acest caz.

 

Condamnat la o închisoare inumană

De asemenea publicația prezintă și cazul fiului lui Dan Adamescu, Alexander, arestat în Regatul Unit și care așteaptă o posibilă decizie de extrădare. Jurnaliștii amintesc că termenul de pronunțare în cazul extrădării se apropie și că, din nefericire, nu sunt semne că Alexander ar urma să primească un tratament diferit de cel al tatălui său, în închisorile din România.

Publicația din Washington citează un martor expert în faţa instanţei în cazul de extrădare: "judecarea în cazurile Dan şi Alexander Adamescu poartă toate semnele distinctive ale unei campanii motivate politic, folosind legea penală, iniţiată de Guvernul Victor Ponta, şi un fel de "lawfare" urmărit de fostul prim-ministru împotriva altor mulți adversari".

The Washington Times mai scrie că Administrația Trump ar trebui să solicite Guvernului Român să ceară anularea mandatului de arest european pentru Alexander Adamescu, fiind evidentă nedreptatea împotriva acestuia.

Comentarii

loading...