7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCorupție la DNA, justiție politică și închisori inumane, imaginea României în presa...

Corupție la DNA, justiție politică și închisori inumane, imaginea României în presa americană

Jurnaliștii au realizat o analiză, o paralelă între protestele din ultimul an și jumătate din țara noastră, împotriva modificării legislației, și scandalurile de la nivelul conducerii DNA, în mandatul Codruței Kovesi.

Presa din Washington amintește de înregistrările cu fostul procuror șef, când comanda fabricarea de dovezi împotriva lui Sebastian Ghiță.

De asemenea, jurnaliștii americani citează un raport european ce prezintă condițiile “inumane” din închisorile românești. The Washington Times amintește despre cazul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat în închisoare, jurnaliștii menționând suspiciunea de răzbunare politică, în acest caz.

 

Condamnat la o închisoare inumană

De asemenea publicația prezintă și cazul fiului lui Dan Adamescu, Alexander, arestat în Regatul Unit și care așteaptă o posibilă decizie de extrădare. Jurnaliștii amintesc că termenul de pronunțare în cazul extrădării se apropie și că, din nefericire, nu sunt semne că Alexander ar urma să primească un tratament diferit de cel al tatălui său, în închisorile din România.

Publicația din Washington citează un martor expert în faţa instanţei în cazul de extrădare: “judecarea în cazurile Dan şi Alexander Adamescu poartă toate semnele distinctive ale unei campanii motivate politic, folosind legea penală, iniţiată de Guvernul Victor Ponta, şi un fel de “lawfare” urmărit de fostul prim-ministru împotriva altor mulți adversari”.

The Washington Times mai scrie că Administrația Trump ar trebui să solicite Guvernului Român să ceară anularea mandatului de arest european pentru Alexander Adamescu, fiind evidentă nedreptatea împotriva acestuia.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă