21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCovasna: Deputatul Octavian Goga, condamnat definitiv la 2,4 ani de închisoare

Covasna: Deputatul Octavian Goga, condamnat definitiv la 2,4 ani de închisoare

Prin decizia pronunţată luni, 24 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut parţial sentinţa din luna martie a.c, înlăturând dispoziţia de executare a pedepsei complementare a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi i din Codul penal pe o perioadă de 2 ani după executarea sau constatarea executată a pedepsei stabilite.

În data de 13 martie 2018, instanţa l-a condamnat pe Octavian Goga la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Potrivit sentinţei, în baza art.38 alin.1 din Codul penal raportat la art.39 din Codul penal “inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, în final, inculpatul urmând să execute pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare”.

La alegerile parlamentare din 2016, Octavian Goga a obţinut 1.967 de voturi, cu doar unul mai mult decât candidatul ALDE Covasna, şi a primit mandatul de deputat în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional.

În luna iunie 2017, Octavian Goga a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că a demisionat din PMP şi că va activa în Grupul parlamentar al PSD.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă