COVID-19: Un nou focar la o fermă din Spania. 16 români sunt infectați

COVID-19: Un nou focar la o fermă din Spania. 16 români sunt infectați

Nu mai puțin de 16 cetăţeni români care lucrează în Spania, la o fermă din localitatea Madrigal de las Altas Torres, provincia Avila, sunt infectați cu noul coronavirus. Alți 24 de conaționali, care au avut contact cu ei, se află acum în izolare.

Rl online 0 comentarii

Conform datelor obţinute de către Ambasada României de la reprezentantul fermei, 16 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, aceştia aflându-se, în prezent, în autoizolare în locuinţe puse la dispoziţie de angajator. Starea de sănătate a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome uşoare.

Alţi 24 de cetăţeni români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate, au fost plasaţi în autoizolare. Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate şi celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziţionării alimentelor şi altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse.

„Reprezentanţii fermei au menţionat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condiţiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistenţă medicală angajaţilor. Din contactul cu autorităţile locale, a reieşit că focarul se află în atenţia Direcţiei teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluţia epidemiologică din cadrul fermei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

 

Comentarii

loading...