18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCraiova: Un medic a fost amendat de poliţişti în sala de operaţii

Craiova: Un medic a fost amendat de poliţişti în sala de operaţii

Potrivit directorului Spitalului Judeţean Craiova, Alin Demetrian, scandalul a pornit luni, de la medicul urolog Mugur Riza, acuzat de colegii săi că îi insultă şi nu îşi pot desfăşura activitatea în mod normal.

„Sunt lucruri care n-ar trebui să se întâmple în spitalul acesta. Este vorba despre un conflict mai vechi între medicii spitalului, medicul Mugur Riza cauzând mai multe probleme, dar voi avea grijă ca lucrurile acestea să nu se mai întâmple”, a declarat, pentru Mediafax, Alin Demetrian.

Pentru ca scandalul izbucnit să fie aplanat, medicii din cadrul spitalului au chemat Poliţia.

“Poliţiştii Sectiei 2 au fost sesizaţi pe 112 cu privire la faptul că un medic din cadrul spitalului are o atitudine nepotrivită faţă de colegi, în sensul că îi jignea şi îi împiedica să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, au intervenit pentru detensionarea situaţiei, au luat declaraţii de la martori şi au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în cuantum de 3.000 de lei faţă de medicul respectiv. Solicitarea a făcut-o o colegă de-a medicului. Dar cei care erau deranjaţi de atitudinea medicului în cauză erau mai mulţi, medici, asistenţi. Scandalul s-a petrecut în blocul operator. Le-au permis poliţiştilor accesul acolo, asigurându-i că nu se întâmplă nicio intervenţie, au intrat acolo, au purtat o discuţie care se vede pe filmare. În baza declaraţiilor obţinute de la martori, medicul a fost sancţionat cu amendă”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Dolj.

La rândul său, medicul acuzat a declarat, pentru Mediafax, că nu înţelege cum s-a ajuns la un asemenea scandal şi că sosirea poliţiştilor a fost o surpriză pentru el.

„Eu vă spun că probabil poliţiştii au încurcat clădirea şi au intrat în cel mai mare spital al României, fiind invitaţi de o doctoriţă care e frustrată în ceea ce mă priveşte. E nemăritată şi am refuzat-o probabil… Nu înţeleg ce căutau poliţiştii într-un bloc operator, unde eu trebuia să operez un alt om. Ei au zis că doctoriţa s-a plâns că a apărut un conflict, dar la 112 suni în situaţii de urgenţă. Nu vii cu duba să îţi povestească una că n-ai pupat-o. Eu, sincer, am crezut că sunt la camera ascunsă. Problema e că nu aveau un mandat. Una dintre filmări e făcută de mine, dar nu ştiu cum a ajuns povestea publică. Mi-au spus că mă vor amenda. Dar nu m-au identificat, nu mi-au luat declaraţie, nu m-au ascultat. Eu voi contesta amenda, pentru că ei ar fi trebuit să îmi ceară şi mie părerea”, a spus dr. Rizea.

Imaginile filmate de medicul amendat au fost postate pe youtube, acesta reclamând că a fost deranjat în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă