Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Crima de la Caracal. Românii ies în stradă: "112, suntem România. Salvați-ne!"

Mii de români au ieșit pe străzi, în marile orașe, în memoria Alexandrei, fata ucisă la Caracal, și pentru a protesta față de indolența autorităților în acest caz.

Mihai Diac 0 comentarii

În București, în Iași și în alte câteva orașe, mii de români au ieșit să protesteze, sâmbătă seară, după uciderea, la Caracal, a Alexandrei - eleva de 15 ani.

La București, unul dintre afișele aduse de un participant la marș purta o inscripție simbolică:

"Alo, 112. Suntem România. Salvați-ne!".

Anunțul referitor la acțiiunile de protest de sâmbătă seară a fost lansat, pe Facebook, de gruparea "Corupția ucide", sub deviza: "Statul român ucide. Corupția la fel".

În Capitală, participanții la această acțiune s-au adunat, la ora 19, în Piața Victoriei, apoi au pornit în marș, circa o mie de persoane, pe Calea Victoriei, spre Piața Revoluției, ajungând în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne.

În timpul marșului, una dintre lozincile scandate a fost "Suntem Alexandra!".

În fața sediului MAI se aflau, la ora 21, circa 5000 de oameni. Aceștia au depus flori, au aprins lumânări și au ținut un moment de reculegere în memoria Alexandrei.

Una dintre lozincile scandate este "Demisia" (așa cum s-a întâmplat după incendiul din clubul Colectiv), dar există și oameni care consideră, acum, că demisiile nu mai sunt suficiente, că după o demisie există doar iluzia că se va schimba ceva, dar în realitate nu se schimbă nimic.

Sute de oameni protestează și la Caracal, în fața locuinței lui Gheorghe Dincă - suspectat că ar fi răpit-o, ar fi violat-o și ar fi ucis-o pe Alexandra.

Pe numele lui Gheorghe Dincă (66 de ani) a fost emis un mandat de arestare pe termen de 30 de zile. Suspectul beneficiază de serviciile unui avocat din oficiu. Avocatul a anunțat că clientul său nu recunoaște învinurile care i se aduc și că susține că era plecat de acasă în ziua în care Alexandra a dat telefon, din locuința lui, la serviciul de urgență 112.

Comentarii

loading...