19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCristina Tarcea, reacție la scandalul vizitelor la vilele SRI

Cristina Tarcea, reacție la scandalul vizitelor la vilele SRI

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat, marți, referitor la informațiile din spațiul public referitoare la vizite la vilele de protocol ale SRI, că nu a făcut o sesizare la parchet, menționând că a observat că toți cei care nu au o anumită părere sunt securiști ori sunt cu statul paralel.

“La un moment dat intenționam (n.r. să sesizeze parchetul), dar urmărind realitatea românească am constatat că toți cei care nu au o anumită părere ori sunt securiști, ori sunt din statul paralel. Mi-a părut o glumă bună, dar nu intru în acest joc. Dar nu e timpul pierdut pentru tot felul de demersuri legale”, a declarat Cristina Tarcea la ÎCCJ.

 
Referitor la dosarul deschis după apariția semnăturii fostului șef al ÎCCJ pe protocolul semnat de instanța supremă cu SRI și PÎCCJ, despre care Nicolae Popa susținea că e falsă, Cristina Tarcea a precizat că nu a fost audiată încă de procurori.

“Nu am fost chemata inca. Am inteles ca a existat deschisa o urmărire penală in rem. Probabil in functie de evolutia verificarilor vor aprcia cei care instrumenteaza cazul, deocamdata nu am fost instiintata”, a mai spus președintele ÎCCJ.

Șefa ÎCCJ Cristina Tarcea a avut marți o reacție după ce șeful PSD, Liviu Dragnea, a spus recent că se urmăreşte să fie „băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii.

„Potrivit dispozițiilor articolului 32, alineatul 1, astfel cum au fost modificate prin legea 207, completele de 5 judecători se trag la sorți la începutul fiecărui an. Legea 207 pe 2018 nu are nicio dispoziție tranzitorie, cum are în alte situații care să reglementeze obligația desemnării la sorți de noi complete pentru anul 2018 și să reglementeze situația completelor de 5 judecători deja existente în anul 2018. prin urmare, legea 207 incontestabil este de imediată aplicare, Înalta Curte o aplică încă din iulie 2018, dar aplicarea imediată a legii presupune și respectarea obligațiilor pe care legea le impune în ceea ce privește termenul, data la care acea obligație trebuie îndeplinită. Ori legea este incontestabilă și lipsită de echivoc: la începutul fiecărui an (…) Dați-mi voie să mă abțin de la orice fel de comentariu. M-ați remarcat că mă abțin să discut dosare aflate pe rol. Este cazul unui dosar aflat pe rol. Ceea ce trebuie să știe toată lumea este că la ÎCCJ se respectă legea și sunt în țara asta judecători care respectă legea cu orice risc”, a spus Cristina Tarcea, la sediul instituției.

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că nu s-a opus înființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, menționând că singura problemă asupra căreia a atras atenția este cea legată de organizarea secției. Pe de altă parte, Tarcea susține că procurorii care vor face parte din această structură trebuie să fie bine pregătiți profesional și independenți.

“E o dispoziție legală intrată în vigoare. Noi ne-am exprimat punctul de vedere la momentul în care era în dezbatere publică. Nu cred că m-ați auzit vreodată opunându-mă. Singurele probleme pe care mi le puneam erau de organizare. Procurorii (n.r. din secție) ar trebui să fie independenți și bine pregătiți profesional. Cred că una dintre premisele garanțiior constituționale este și independența. Una dintre calitățile magistraților este independența, spre deosebire de judecători care nu sunt numai independenți, ci și inamovibili”, a declarat Cristina Tarcea.

Președintele ÎCCJ a precizat că la instanța supremă sunt multe posturi vacante.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă