Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CSAT stabilește conducerea Armatei, Ședința a început

CSAT stabilește conducerea Armatei, Ședința a început

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început azi, la Palatul Cotroceni, în cadrul acesteia urmând să fie analizate solicitările ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei.

George Dumitrescu 0 comentarii

Pe 19 decembrie, ministrul Gabriel Leş anunţa că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

"Legea prevede un mandat de patru ani, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. Mandatul se încheie în 31 decembrie", declara Leş la un post de televiziune.

El menţiona că documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza joi, într-o întâlnire informală cu presa, că intenţionează să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre înlocuirea miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Ea adăuga că discuţia ar putea avea loc chiar în marja şedinţei CSAT, deoarece îşi doreşte ca echipa guvernamentală să nu fie supusă schimbărilor, imediat după ce România va începe să exercite Preşedinţia Consiliului UE.

În 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici - pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit după ce şeful statului a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere: Ilan Laufer - la Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu - la Transporturi. Iohannis a motivat atunci că cele două propuneri sunt nepotrivite.

Pe 19 decembrie, Curtea Constituţională a României a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce şeful statului a amânat numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale. 

Comentarii

loading...