Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cseke Attila, despre proiectul privind eliminarea pensiilor de serviciu

Cseke Attila, despre proiectul privind eliminarea pensiilor de serviciu

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat că parlamentarii Uniunii s-au abţinut la votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului aferent proiectului de lege al PNL prin care "s-ar fi eliminat parţial" pensiile de serviciu.

Rl online 0 comentarii

"Trebuie eliminate toate pensiile speciale. (...) Iniţiativa prevede soluţii parţiale, incomplete şi favorizează unele categorii de angajaţi, astfel că UDMR nu a putut fi de acord cu forma propusă a iniţiativei. Susţinem, însă, necesitatea eliminării tuturor pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi, judecători, membrii Curţii Constituţionale, ale tuturor funcţionarilor publici din instanţe, parchete, din Parlament, dar şi ale personalului din armată, poliţie, jandarmerie şi serviciile secrete", a afirmat Cseke Attila.

El a precizat că senatorii UDMR au propus 12 amendamente la iniţiativa legislativă, care ar prevedea eliminarea tuturor pensiilor şi indemnizaţiilor speciale şi de serviciu, acestea fiind însă respinse.

"Cea mai mare parte a banilor publici cheltuiţi pentru plata pensiilor speciale vizează pensiile personalului din serviciile secrete, cel militar, poliţiştilor şi jandarmilor (...). Iniţiativa liberalilor nu ar fi abrogat şi aceste drepturi speciale", a spus senatorul Derzsi Akos, potrivit unui comunicat al UDMR transmis, miercuri, AGERPRES.

Cseke Attila a menţionat că UDMR nu putea sprijini "o iniţiativă incompletă şi discriminatorie, care nu ar fi eliminat cele mai costisitoare pensii speciale pentru bugetul public".

Potrivit sursei citate, "UDMR va susţine, în continuare (la Camera Deputaţilor n.r.), eliminarea tuturor pensiilor speciale şi necesitatea unor pensii corecte şi echitabile, bazate pe sistemul contributiv pentru toţi cetăţenii, indiferent de domeniul de activitate".

Senatul a respins, miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL prin care pensiile speciale erau eliminate.

În favoarea proiectului au votat 20 de senatori, 52 au fost împotrivă şi 8 s-au abţinut.

Propunerea legislativă prevede, prin abrogarea sau modificarea unor articole de lege din mai multe acte normative care reglementează activitatea unor categorii de persoane, eliminarea, după cum este stipulat şi în titlul proiectului, a "pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România".

Comentarii

loading...